Nieuws

2024 EHBO-Cursisten geslaagd!

Dit jaar hebben EHBO-vereniging De Beerzen en EHBO-vereniging Vessem Knegsel Wintelre samen een EHBO-cursus hebben georganiseerd voor geïnteresseerden. Afgelopen week (26 maart 2024), zijn hiervoor 9 cursisten voor het examen Oranje kruis EHBO geslaagd! Deze cursus inclusief de extra certificering ‘EHBO aan kinderen’ werd dit jaar gegeven door kaderinstructeur Ellen Klaasen. Cursisten gefeliciteerd!

Op de foto staan van links naar recht: Marieke Colsters, Stijn de Jong, Alice van Gestel, Sem Veldkamp en Paul van Beers. Zitten van links naar rechts: Anita Claassen, Joy Copal, Jolanda Kolsters van Gils en Ella van Arts van Dormalen.

Cursisten geslaagd!

Dit jaar zijn er weer 8 cursisten geslaagd voor hun EHBO en kinder-EHBO.  Tijdens de jaarvergadering zetten we ze nog in het zonnetje, en kregen ze hun EHBO koffertje.  Ook de afwezige cursisten hebben hun koffertje ondertussen ontvangen.

Jan stopt als lotus

Tijdens de jaarvergadering gaf Jan aan te gaan stoppen als LOTUS.  Jan bedankt voor jouw bijdrage en coachen van ons als LOTUS de afgelopen jaren!

Corrie bedankt!
Na 21 jaren actief bestuurslid deed Corrie van Kollenburg tijdens de jaarvergadering dit jaar een stapje terug en stopt als bestuurslid van de vereniging. Heel erg bedankt voor je bijdrage deze vele jaren!! Joyce van Gool neemt nu plaats in het bestuur. Veel succes Joyce!

Cursisten geslaagd!
Onlangs hebben 7 cursisten hun examen met een goed resultaat behaald.
De 7 cursisten die geslaagd zijn voor hun EHBO diploma zijn:

Denian van Ham, Brit Bakkers, Laura Wolter, Stan Reijrink, Demi Rooijackers, Pim van Summeren, en Giel van de Heuvel.
Allen van Harte Gefeliciteerd en hopelijk kunnen wij van jullie en jullie van de EHBO blijven genieten!

Bedankt Rabo Clubsupport!
We willen de Rabobank en de Rabo clubsupportactie via deze weg hartelijk bedanken voor de donatie van maar liefst € 2.823,93!  Uiteraard iedereen van harte bedankt die op onze EBHO vereniging heeft gestemd en/of deze actie heeft gedeeld en onder de aandacht gebracht bij familie, vrienden en kennissen! #raboclubsupport #ehbo.  We zullen deze donatie met zorg inzetten ten bate van de EHBO activiteiten!

Nieuwe EHBO cursus:                                                                                                                     
In januari 2022 starten we weer met een nieuwe EHBO-Cursus. Deze cursus wordt iedere 2 jaar gegeven en is inclusief kinder-EHBO en AED training.  Deze cursus bestaat uit 10 lesavonden plus een examen. De lesavonden in  2022 zijn op de maandag en de 1e les start op 17 Januari.  De EHBO cursus wordt vaak vergoed door je zorgverzekering. Het je interesse? Er zijn nog een paar plaatsen vrij. Opgeven kan via email: info@ehbodebeerzen.nl of d.m.v. het invullen van het contact formulier.

Jubilarissen dit jaar:
Onze jaarlijkse jaarvergadering op 4 oktober 2021 hebben we weer feestelijk kunnen afsluiten met wel 12 jubilarissen. Namelijk: Ton Heuvelmans en Hugo van Wely, beiden 12 1/2 jaar lid. Hans van der Hamsvoord, Frans Snelders en Kees Timmermans zijn 25 jaar lid, en Ine Daas-Philipsen, Angeline Deenen, Piet van Luytelaar, Jan Moeskops en Hannie Schilders allen al 40 jaar lid van onze vereniging.

En vanwege Covid gingen vorig jaar de oefenavonden en onze jaarvergadering niet door. Dit jaar ging daarom ook aandacht uit naar de jubilarissen van afgelopen jaar (2020):  Dit zijn Susan van Deursen, Pascale Zijlmans en Bas Wilting; vorig jaar 12.5 jaar lid.  En  Jan Wijten vorig jaar alweer 40 jaar lid van onze vereniging.

Allen van Harte Gefeliciteerd en hopelijk kunnen wij van jullie en jullie van de EHBO blijven genieten!

Kerstpakken parkoers:
Op 15 december 2019 is er weer een kerstpakken parkoers gehouden waar ook wij
als EHBO aan mee gedaan hebben. Op onze stand konden de deelnemers een vragenlijst invullen en konden ze de inhoud van een pot raden. De winnaar van de vragenlijst is: Ben v. Gerwen. De winnaar van het raden van de inhoud van de pot is Vera Buijlinckx.  Beide van harte gefeliciteerd.

Koninklijke onderscheiding voor Marja van den Bors

Op 2 november 2019 heeft Marja een koninklijke onderscheiding ontvangen uit handen van de Burgemeester. Marja is al 30 jaar vrijwilliger en belangrijk gezicht van het ViVaVakantiekamp. Daarnaast is ze ook al 30 jaar actief voor onze EHBO vereniging en sinds een aantal jaren ook voor Beers Gebuurt.

Namens het bestuur en alle leden van harte gefeliciteerd.

Info avond over hart en vaat chirurgie:                                                                              Op 11 september 2019 heeft Dr. B. van Straten een lezing gehouden over  hart en vaat chirurgie. Het was een zeer interessante avond die ook zeer druk bezocht was. Hij toonde diverse filmpjes over het plaatsen van stents en het vervangen van hartkleppen.

Kerstpakken parkoers:
Op 15 december 2018 is er weer een kerstpakken parkoers gehouden waar ook wij
als EHBO aan mee gedaan hebben. Op onze stand konden de deelnemers een vragenlijst invullen en konden ze de inhoud van een pot raden. De winnaars van de vragenlijst zijn: Monique Meesters, Lian Goovers en Anja v.d. Boer. Zij hebben een blusdeken gewonnen. De winnaar van het raden van de inhoud van de hartjespot is Robin v. Rieswijk. Hij heeft een EHBO koffer gewonnen.

 

Jubilarissen:
Onze jaarlijkse jaarvergadering op 10 sept. 2018 hebben we weer feestelijk kunnen afsluiten met 7 jubilarissen.
Namelijk: Annie v Breda, Anne v Kollenburg, Thomas Rooijakkers en Hannie v Beers, zijn 12 1/2 jaar lid.
Jan v Kollenburg, Jo v Heerebeek en Marita v Hoof, allen al 40 jaar lid van onze vereniging.
jubilarissen 2018

Zo hebben we ook ons trouwe lid Harrie Arts kunnen verrassen om hem ere lid te maken onder goedkeuring van alle leden. Zeer verdient Harrie! Zijn kleindochter heeft hem verrast met de overhandiging van een oorkonde.
Ere-lid Harrie Arts

Allen van Harte Gefeliciteerd en hopelijk kunnen wij van jullie en jullie van de EHBO blijven genieten.

Buitenoefening
Foto’s van laatste buitenoefening bij de cultuurboerderij geplaatst op pagina foto’s.
Ook werden toen hier de diploma’s uitgereikt.